Namen projekta je ozaveščanje šolskih otok in mladine o pomenu telesne vzgoje in športa, s pomočjo vrhunskih športnikov – nacionalnih, evropskih, svetovnih in olimpijskih prvakov ter spodbujanje otrok k vključevanju v športne in gibalne aktivnosti,  zdrav način življenja in skladen razvoj.


Srečanje partnerjev v Timisoari

V okviru projekta smo se predstavniki Zavoda APGA udeležili konference, ki je v okviru projekta WOW EUROPE potekala petek, 2. julija 2021, od 9.00, v dvorani amfiteatra K1 v konferenčnem centru UMT v Temišvaru.

Tema posveta je bila “Kako pomagamo otrokom prebroditi pandemijo Covid 19 in kako pomembno je, da se vsak dan ukvarjamo s športom”. Predstavniki 10 držav, ki sodelujejo v projektu “WoW EUROPE” (Romunija, Italija, Španija, Portugalska, Turčija, Bolgarija, Latvija, Litva, Slovenija in Republika Severna Makedonija). več


WOWPEDALIADA

V sodelovanju z JZ SPOTUR smo letošnje kolesarjenje okoli Uršlje gore združili z projektom WOW EUROPE. Kolesarska prireditev je bila tako del mednarodne prireditve WOW-PEDALIADA, ki je istočasno potekala v kar 10-ih partnerskih državah.


“Danes sem tvoj učitelj športa”

Dejavnost je namenjena vzpodbujanju otrok k vključevanju v gibalne aktivnosti v šoli in izven nje. Znani športniki bodo otrokom predstavili svoj šport, ter z njimi delil svoje izkušnje.

Prva aktivnost je potekala 9. junija v Plavalnem klubu Velenje in sodelovalo je več kot 10 otrok, starih 10-15 let. Udeleženci so bili otroci s posebnimi potrebami, športnica, ki so jo spoznali, pa je bila evropska viceprvakinja v parakarateju, članica paraolimpijske reprezentance Slovenije, Diandra Bekčič, ki je delila svoje izkušnje in predstavila karate kate. Kasneje so se vsi udeleženci udeležili dejavnosti ter spoznali nekaj tehnik karateja in kapoera.


Druga aktivnost je potekala 14. junija v Športnem centru Slovenj Gradec Udeleženci so bili otroci 1. in 2. osnovne šole Slovenj Gradec. Svojo športno pot in izkušnje je predstavil državni prvak v judo katah in član judo reprezentance Robert Mesaric. V pogovoru je predstavil pomen redne gibalne aktivnosti ter judo kot šport, ki zahteva veliko discipline, potrpežljivosti, dobro telesno pripravljenost ter trdo delo.