Namen projekta je ozaveščanje šolskih otok in mladine o pomenu telesne vzgoje in športa, s pomočjo vrhunskih športnikov nacionalnih, evropskih, svetovnih in olimpijskih prvakov ter spodbujanje otrok k vključevanju v športne in gibalne aktivnosti,  zdrav način življenja in skladen razvoj.

WOW - pedaliada

V sodelovanju z JZ SPOTUR smo
letošnje kolesarjenje okoli Uršlje gore združili z projektom WOW
EUROPE. Kolesarska prireditev je bila tako del mednarodne prireditve WOW-PEDALIADA, ki je istočasno potekala v kar 10-ih partnerskih državah.

odprta vrata športa

V okviru projekta WOW Europe so v sodelovanju s športnimi klubi v središču mesta potekale športne delavnice za mlade. Otroci in mladi so se lahko vpletli v različne aktivnosti in se seznanili z dejavnostmi različnih športnih klubov. Športni klubi : Athletic, Volleyball, Judo, Alpine, Bowling, Handball, so predstavili svoje sposobnosti in pripravili športno igrišče za otroke, da se pridružijo. Aktivnosti so bile organizirane v centru mesta, tako da se je vsakdo lahko pridružil in se obveščal s športnimi klubi dejavnosti.

Danes sem tvoj učitelj športa

Dejavnost je namenjena vzpodbujanju otrok k vključevanju v gibalne aktivnosti v šoli in izven nje. Znani športniki bodo otrokom predstavili svoj šport, ter z njimi delil svoje izkušnje.

Prva aktivnost je potekala 9. junija v Plavalnem klubu Velenje in sodelovalo je več kot 10 otrok, starih 10-15 let. Udeleženci so bili otroci s posebnimi potrebami, športnica, ki so jo spoznali, pa je bila evropska viceprvakinja v parakarateju, članica paraolimpijske reprezentance Slovenije, Diandra Bekčič, ki je delila svoje izkušnje in predstavila karate kate. Kasneje so se vsi udeleženci udeležili dejavnosti ter spoznali nekaj tehnik karateja in kapoera.

Druga aktivnost je potekala 14. junija v Športnem centru Slovenj Gradec Udeleženci so bili otroci 1. in 2. osnovne šole Slovenj Gradec. Svojo športno pot in izkušnje predstavil državni prvak v judo katah in član judo reprezentance Robert Mesaric, V aktivnostih je sodelovala tudi Zala Pečoler udeleženka Olimpijskih iger mladih. Z udeleženci so se pogovarjali o pomenu redne gibalne aktivnosti ter o judu kot športu, ki zahteva veliko discipline, potrpežljivosti, dobro telesno pripravljenost ter trdo delo.

Tretja aktivnost je potekala julija, v Plavalnem klubu Velenje. Udeleženci so bili otroci s posebnimi potrebami iz regije. Udeleženci so se srečali z eno najboljših slovenskih plavalcev Nastjo Govejšek. Nastja je sodelovala na mladinskih olimpijskih igrah v Nanjingu in nosilka nekaterih slovenskih nacionalnih plavalnih rekordov. Nastja jih je predstavila s svojo športno kariero in jim pokazala nekaj plavalnih tehnik.

Četrta aktivnost projekta WoW Europe “Danes sem vaš učitelj športa” v Sloveniji.

Nace Lesnjak Notersberg vratar Slovenske mladinske rokometne ekipe U19 je predstavil svoj šport in vrednote, za katerih meni, da jih deli vsak športnik/ca. Predstavitev je potekala v sodelovanju z Šolskim centrom srednjih šol Slovenj Gradec. Aktivnosti so se udeležili dijaki in dijakinje srednjih šol Slovenj Gradec.

Peta aktivnost projekta WOW Erope “Danes sem vaš učitelj športa.

Aktinvost je potekal v bazenu Velenje, kjer je Katarina Praznik predstavila vadbo plavanja za osebe z Downovim sindromom. Katarina je vodilna strokovnjakinja za plavanje za osebe z Downovim sindromom v Sloveniji.