+386 288 56 100 apga@apga.si

SPODBUJANJE IN VKLJUČEVANJE MLADIH V ODGOVORNO USTVARJANJE TRAJNOSTNE PRIHODNOSTI

26.1.2024 – 4.2.2024

Swarozyn, Poljska

#

Datum: 26.1.2024 – 4.2.2024
Lokacija: Swarozyn, Poljska
Število udeležencev: 35
Št. udeležencev iz Slovenije: 6+1
Tip projekta: Izmenjava mladih
Št. projekta: 2022-PL01-KA151-YOU-000064558

Financiranje:

Projekt je sofinanciran s strani Evropske Unije.

sofinancira eu

O izmenjavi:

V jedru te izmenjave je dinamičen zelen projekt, ki udeležencem omogoča, da prevzamejo vodilno vlogo pri izvajanju okolju prijaznih pobud. Udeleženci bodo pridobivali razne praktične izkušnje; od vodenja kampanj, ozaveščanja do spodbujanja trajnosti in ekološke odgovornosti.

Program je skrbno zasnovan za vzbujanje občutka osebne odgovornosti, izzivajoč udeležence, da koordinirajo zelene dejavnosti, učinkovito upravljajo z viri in spodbujajo timsko delo. Ta izkušnja jih opolnomoči s spretnostmi in samozavestjo, potrebnimi za učinkovito vodenje v njihovih skupnostih.

Kot del kulturne izmenjave bodo udeleženci delili ne le svoje tradicije in kulturne prakse, temveč se bodo tudi poglobili v zelene in trajnostne prakse v njihovih državah. Ta izmenjava spodbuja medsebojno razumevanje in poudarja pomen sprejemanja raznolikosti v zasledovanju skupnih ciljev.

Ta projekt, ki ga vodi Športni klub Beniaminek 03, je posebej usmerjen v vključevanje, poudarjajoč vključenost mladih udeležencev skozi zelene dejavnosti in vodenje.

Udeleženci bodo imeli priložnost medgeneracijskega povezovanja. S starostniki bodo delili znanje o trajnostnih praksah ter predstavili tradicionalne plese, značilne za njihove države.

Skozi to 10-dnevno dogodivščino aktivno promoviramo vrednote in priložnosti programa Erasmus+ in Evropske solidarnostne enote. Udeleženci pridobivajo vpogled v to, kako lahko ti programi spremenijo življenje, odpirajo nove horizonte za osebni in skupnostni razvoj.

Pridružite se nam na potovanju, kjer se odgovornost sreča z zelenimi dejanji, različne tradicije pa se združijo v imenu trajnosti. To je vaša priložnost, da stopite naprej in postanete gonilna sila pozitivnih sprememb!

KOM18 logo
KOM18 logo